LUONTOALAN AMMATTITUTKINTO, ERÄ- JA LUONTO-OPAS

               

ERÄ- JA LUONTO-OPPAAN TUTKINTOKOULUTUS  13.8.18-14.6.2019

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan luonnossa liikkumisesta ja saada mahdollisesti uuden ammatin. Erä- ja luonto-oppan koulutus sopii myös täydennyskoulutukseksi esim. matkailuyrittäjille ja liikunta- ja nuoriso-ohjaajille. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos hakeutujalla on riittävästi alalta aiemmin hankittua osaamista.

Tavoite
Opiskelija saa valmiudet toimia oppaana retkillä sekä erilaisissa elämys- ja luontotapahtumissa. Tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot/taidot, että hänellä on valmiudet suorittaa Luontoalan ammattitutkinto ja toimia erä- ja luonto-oppana.

Koulutus
Koulutus on päivä-/monimuotokoulutusta sekä osittain myös itseopiskelua. Opiskelua on pääsääntöisesti maanantai – perjantai klo 8.30 – 16.30. Opiskelu sisältää luentoja ja ryhmätöitä, mutta suurin osa opiskelusta tapahtuu ulkona käytännönläheisesti opiskellen. Koulutuksen aikana teemme runsaasti 1-3 yön retkiä lähiseudulle mm. Nuuksioon sekä lisäksi tehdään joitakin pidempiä vaelluksia Suomessa. Opiskelijalla tulee olla omat retkeilyvälineet/varusteet. Opiskelijan kanssa laaditaan yhdessä henkilökohtaistamissuunnitelma.

Ammattillisen koulutuksen uudistusten myötä, erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintonimike tulee muuttumaan 1.8.2018 Luontoalan ammattitutkinnoksi. Uudet tutkinnon perusteet ja tarkemmat tiedot julkaistaan keväällä 2018. Koulutuksemme tulee pohjautumaan uusiin tutkinnon perusteisiin. Päivitämme tietoja, heti kun niitä on saatavilla.

Opintotuki
Opiskelijaksi hyväksytty voi hakea Kelan opintotukea www.kela.fi tai aikuiskoulutustukea www.koulutusrahasto.fi sekä opintolainaa tietyin edellytyksin. Koulutusrahasto myöntää suoritetusta tutkinnosta riittävän työkokemuksen omaavalle ammattitutkintostipendin, jonka veroton suuruus on 1.8.2016 alkaen 395 €. Työttömän on mahdollista opiskella työmarkkinatuella, kysy tarkemmin omasta te-toimistostasi.

Paikka
Koulutus järjestetään pääsääntöisesti Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä.

Opiskeluinfo Kiljavalla
Tuli ja jää kohtaa Kiljavalla 14.2. klo 18:00 ja samassa tilaisuudessa voit tutustua eräopaskoulutukseen. Tule kuulemaan millaista on erä-ja luonto-oppaan työ ja millaista on opiskella erä- ja luonto-oppaaksi. Tilaisuuteen voi ottaa myös ystävän mukaan. Infotilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla pauliina.saarinen@kio.fi

Opiskelijoiden valinta- ja haastattelupäivät
Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelujen perusteella. Haastattelupäivä ilmoitetaan myöhemin.

Hakeminen
Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa hakemusten ja valintapäivän perusteella. Kiinnostus luontoon ja halu saada luontomatkailusta ammatti on hakijalle eduksi. Olethan asiakaspalveluhenkinen, ahkera, ryhmätyökykyinen ja hyvän terveyden omaava? Täytä sähköinen hakemus  31.3.2018 mennessä.

Koulutuksen hinta 
1475 € (sis. opetus ja koulutukseen kuuluvat retket/vaellukset).

Opistolla on mahdollisuus majoittua; Majoitushinta 150 €/kk (2hh). Majoittuvien käytössä on pyykinpesukone, pieni keittiö, opiston saunat, uima-allas sekä kuntosali.

Tiedustelut ja lisätietoja koulutuksesta
p. 09 2762 778 tai pauliina.saarinen@kio.fi tai
p. 050 568 7116 tai jouni.hamalainen@kio.fi

Siirry hakemuksen täyttämiseen