LUONTOALAN AMMATTITUTKINTO, ERÄ- JA LUONTO-OPAS

               

ERÄ- JA LUONTO-OPPAAN TUTKINTOKOULUTUS

Seuraava koulutus 21.8.2023 – 14.6.2024

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan luonnossa liikkumisesta ja työllistyä luontomatkailualan tehtäviin.  Eräoppaan tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos hakeutujalla on riittävästi alalta aiemmin hankittua osaamista. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot/taidot, että hänellä on valmiudet suorittaa Luontoalan ammattitutkinto ja toimia erä- ja luonto-oppaana.

Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia erä- ja luonto-ohjelmien ja retkien ja vaellusten vetäjänä, luonnontuotteiden jalostajana tai luontoneuvojana. Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia yrittäjänä tai yritysten, järjestöjen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Koulutus
Eräoppaan koulutus on pääsääntöisesti päiväopiskelua, maanantai – perjantai klo 9.00 – 16.00. Opiskelu sisältää luentoja ja ryhmätöitä, mutta iso osa opiskelusta tapahtuu ulkona käytännönläheisesti opiskellen. Koulutuksen aikana teemme 1-5 yön retkiä mm. Nuuksioon ja muihin kansallispuistoihin, joten huomioithan oman elämäntilanteesi soveltuvuuden opintoihin.

Olennainen osa tutkintokoulutustamme on luontoyrittäjyys, joka sisältää mm. liiketoimintasuunnittelua, tuotteistamisen perusteita sekä luontomatkailun markkinointia.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa kartoitetaan osaamisen taso ja tarvittavan opetuksen määrä. Koulutus sisältää myös työssäoppimisjaksoja, joista ensimmäinen on marras-tammikuussa (4-8 viikkoa) ja toinen jakso keväällä. Iso osa työssäoppimispaikoista sijaitsee Pohjois-Suomessa. Autamme opiskelijoita sopivan työssäoppimispaikan löytämisessä.

Muutokset koulutusohjelmaan mahdollisia.

Tutkinnon perusteet
Luontoalan ammattitutkinnon perusteihin ja erä-ja luonto-opastuksen osaamisalassa vaadittaviin taitoihin voit tutustua tästä linkistä.

Koulutuksen hinta
1900 € (sis. tutkintokoulutuksen, opintomateriaalit ja tutkinnossa vaadittavat korttikoulutukset). Opiskelijalla tulee olla omat henkilökohtaiset kesä- ja talviretkeilyvarusteet.

Opintotuki
Opiskelijaksi hyväksytty voi hakea Kelan opintotukea tai Työllisyysrahastosta aikuiskoulutustukea. Työttömän on mahdollista opiskella työmarkkinatuella, kysy tarkemmin omasta Te-toimistostasi. Tukimuotoja on hyvä miettiä ja selvittää jo hakeutumisvaiheessa esim. Te-toimiston tai oman työnantajan kanssa.

Opintojen jälkeen Työllisyysrahasto myöntää suoritetusta tutkinnosta riittävän työkokemuksen omaavalle ammattitutkintostipendin, jonka veroton suuruus on 414 €.

Paikka
Koulutus järjestetään pääsääntöisesti Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä. Kiljavan opistolle on matkaa Helsingistä vähän alle 50 km, Turusta noin 165 km ja Tampereelta  noin 140 km.

Opistolle pääsee myös linja-autolla, aikatauluhaku Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Osa linja-autoista tulee suoraan pihaan ja osa jää Rajamäki–Röykkä -tien varteen, josta on opistolle noin 500 metrin kävelymatka.

Hakeminen
Kesälomista johtuen kesäkuussa tulleet hakemukset käsitellään 14.8.
hakulomake: https://kiljava.inschool.fi/browsecourses 

Opiskelijoiden valinta- ja haastattelut eräopaskoulutukseen 
Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella puhelinhaastatteluun.

Puhelinhaastattelut aloitetaan 14.8. alkaen.

Tiedustelut ja lisätietoja koulutuksesta
p. 050 568 7116 tai jouni.hamalainen@kio.fi

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Opiskelijoiden kokemuksia 

Löydät eräopaskoulutuksemme myös;

www.facebook.com/erajaluontoopas

www.instagram.com/kio_eraopaskoulutus/

www.youtube.com/Erä-ja luonto-oppaankoulutus

 

 

#eräopas #erä- ja luonto-opas #luonto #kio_eraopaskoulutus

Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia