LUONTOALAN AMMATTITUTKINTO, ERÄ- JA LUONTO-OPAS

               

ERÄ- JA LUONTO-OPPAAN TUTKINTOKOULUTUS  19.8.19 – 12.6.2020

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan luonnossa liikkumisesta ja saada mahdollisesti uuden ammatin. Erä- ja luonto-oppan koulutus sopii myös täydennyskoulutukseksi esim. matkailuyrittäjille ja liikunta- ja nuoriso-ohjaajille. Eräoppaan tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos hakeutujalla on riittävästi alalta aiemmin hankittua osaamista.

Tavoite
Opiskelija saa valmiudet toimia oppaana retkillä sekä erilaisissa elämys- ja luontotapahtumissa. Tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot/taidot, että hänellä on valmiudet suorittaa Luontoalan ammattitutkinto ja toimia erä- ja luonto-oppaana.

Koulutus
Eräoppaan koulutus on päivä-/monimuotokoulutusta sekä osittain myös itseopiskelua. Opiskelua on pääsääntöisesti maanantai – perjantai klo 8.30 – 16.00. Opiskelu sisältää luentoja ja ryhmätöitä, mutta suurin osa opiskelusta tapahtuu ulkona käytännönläheisesti opiskellen. Koulutuksen aikana teemme runsaasti 1-3 yön retkiä lähiseudulle mm. Nuuksioon sekä lisäksi tehdään joitakin pidempiä vaelluksia Suomessa. Jokaisen Eräopas opiskelijan kanssa laaditaan  henkilökohtaistamissuunnitelma, jossa kartoitetaan osaamisen taso ja tarvittavan opetuksen määrä. Koulutus sisältää myös työharjoittelujaksot.

Tutkinnon perusteet
Luontoalan ammattitutkinnon perusteihin ja erä-ja luonto-opastuksen osaamisalassa vaadittaviin taitoihin voit tutustua  tästä linkistä

Opintotuki
Opiskelijaksi hyväksytty voi hakea Kelan opintotukea www.kela.fi tai aikuiskoulutustukea www.koulutusrahasto.fi sekä opintolainaa tietyin edellytyksin. Koulutusrahasto myöntää suoritetusta tutkinnosta riittävän työkokemuksen omaavalle ammattitutkintostipendin, jonka veroton suuruus on 1.1.2018 alkaen 400 €. Työttömän on mahdollista opiskella työmarkkinatuella, kysy tarkemmin omasta te-toimistostasi.

Paikka
Koulutus järjestetään pääsääntöisesti Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä. Kiljavan opistolle on matkaa Helsingistä vähän alle 50 km, Turusta noin 165 km ja Tampereelta  noin 140 km.

Opistolle pääsee myös linja-autolla. Helsinki-Kiljava-Helsinki ja Hyvinkää-Kiljava-Hyvinkää löytyvät osoitteesta www.korsisaari.fi/fi/joukkoliikenne/ tai Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Osa linja-autoista tulee suoraan pihaan ja osa jää Rajamäki–Röykkä -tien varteen, josta on opistolle noin 500 metrin kävelymatka.

Opiskeluinfo eräopas koulutuksesta Kiljavalla 14.2.19 klo 18:00
Tule opiston kodalle nauttimaan nokipannukahvit ja kuulemaan millaista on erä-ja luonto-oppaan työ ja millaista on opiskella erä- ja luonto-oppaaksi. Tilaisuuteen voi ottaa myös ystävän mukaan. Tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumisia 12.2. mennessä sähköpostilla pauliina.saarinen@kio.fi.

Opiskelijoiden valinta- ja haastattelupäivät eräopas koulutukseen 
Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella Skype haastatteluun. Haastattelut pidetään viikolla 14.
Haastatteluun valitut saavat viikon 13 lopulla sähköpostiinsa linkin, josta voivat valita itselleen sopivimman haastatteluajan.

Hakeminen
Eräopas koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa hakemusten ja haastattelun perusteella. Kiinnostus luontoon ja halu saada luontomatkailusta ammatti on hakijalle eduksi. Olethan asiakaspalveluhenkinen, ahkera, ryhmätyökykyinen ja hyvän terveyden omaava? Täytä sähköinen hakemus  24.3.2019 mennessä.  (Lähettämällä täyttämäsi lomakkeen annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.) 

Koulutuksen hinta
1575 €

Majoitus
Opistolla on mahdollisuus majoittua koulutuksen ajan. Majoitushinta 150 €/kk (2hh). Majoittuvien käytössä on pyykinpesukone, pieni yhteiskeittiö, opiston saunat, uima-allas sekä kuntosali.

Varusteet
Eräopas opiskelijalla tulee olla omat retkeilyvälineet/varusteet, mutta näitä asioita käydään läpi tarkemmin heti opintojen alussa.

Tiedustelut ja lisätietoja koulutuksesta
p. 09 2762 778 tai pauliina.saarinen@kio.fi tai
p. 050 568 7116 tai jouni.hamalainen@kio.fi

Siirry hakemuksen täyttämiseen

Opiskelijoiden kokemuksia 

 

Löydät eräopas koulutuksemme myös facebookista hakusanalla erä- ja luonto-oppaan koulutus
ja Instagramissa meitä voi seurata kio_eraopaskoulutus.

# Eräopas # Erä- ja luonto-opas # luonto

Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia