LUONTOALAN AMMATTITUTKINTO, ERÄ- JA LUONTO-OPAS

               

ERÄ- JA LUONTO-OPPAAN TUTKINTOKOULUTUS  19.8.19 – 12.6.2020

 

Seuraava haku koulutukseen alkaa joulukuussa 2019, jolloin avaamme tälle sivulle hakulomakkeen
ja päivitämme tiedot tulevasta koulutuksesta. Sitä ennen meitä kannattaa seurata Facebookissa tai Instassa.

 

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan luonnossa liikkumisesta ja työllistyä luontomatkailualan tehtäviin.  Eräoppaan tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos hakeutujalla on riittävästi alalta aiemmin hankittua osaamista. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot/taidot, että hänellä on valmiudet suorittaa Luontoalan ammattitutkinto ja toimia erä- ja luonto-oppaana.

Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia erä- ja luonto-ohjelmien ja retkien ja vaellusten vetäjänä, luonnontuotteiden jalostajana tai neuvojana tai riistanhoitoon ja metsästyspalvelujen tuottamisen tehtävissä. Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia yrittäjänä tai yritysten, järjestöjen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Koulutus
Eräoppaan koulutus on päivä-/monimuotokoulutusta sekä osittain myös itseopiskelua. Opiskelua on pääsääntöisesti maanantai – perjantai klo 9.00 – 16.00. Opiskelu sisältää luentoja ja ryhmätöitä, mutta iso osa opiskelusta tapahtuu ulkona käytännönläheisesti opiskellen. Koulutuksen aikana teemme runsaasti 1-5 yön retkiä mm. Nuuksioon ja muihin kansallispuistoihin, joten huomioithan oman elämäntilanteesi soveltuvuuden opintohin.

Olennainen osa tutkintokoulutustamme on luontoyrittäjyys, joka sisältää mm. liiketoimintasuunnittelua, tuotteistamisen perusteita sekä luontomatkailun markkinointia.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma, jossa kartoitetaan osaamisen taso ja tarvittavan opetuksen määrä. Koulutus sisältää myös työssäoppimisjaksoja, joista ensimmäinen on marras-tammikuussa (4-6 viikkoa) ja toinen jakso keväällä. Iso osa työssäoppimispaikoista sijaitsee Pohjois-Suomessa. Autamme opiskelijoita sopivan työssäoppimispaikan löytämisessä.

Tutkinnon perusteet
Luontoalan ammattitutkinnon perusteihin ja erä-ja luonto-opastuksen osaamisalassa vaadittaviin taitoihin voit tutustua  tästä linkistä.

Koulutuksen hinta
Noin 1600 € hinta päivittyy joulukuuhun mennessä (sisältää tutkintokoulutuksen+opintomateriaalit ja tutkinnossa vaadittavat korttikoulutukset).
Opiskelijalla tulee olla omat henkilökohtaiset retkeilyvarusteet (kesä ja talvi). Osin retkeilyvarusteita voi lainata myös opistolta.

Opintotuki
Opiskelijaksi hyväksytty voi hakea Kelan opintotukea www.kela.fi tai aikuiskoulutustukea www.koulutusrahasto.fi sekä opintolainaa tietyin edellytyksin. Koulutusrahasto myöntää suoritetusta tutkinnosta riittävän työkokemuksen omaavalle ammattitutkintostipendin, jonka veroton suuruus on 1.1.2018 alkaen 400 €. Työttömän on mahdollista opiskella työmarkkinatuella, kysy tarkemmin omasta te-toimistostasi.

Paikka
Koulutus järjestetään pääsääntöisesti Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä. Kiljavan opistolle on matkaa Helsingistä vähän alle 50 km, Turusta noin 165 km ja Tampereelta  noin 140 km.

Opistolle pääsee myös linja-autolla. Helsinki-Kiljava-Helsinki ja Hyvinkää-Kiljava-Hyvinkää löytyvät osoitteesta www.korsisaari.fi/fi/joukkoliikenne/ tai Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Osa linja-autoista tulee suoraan pihaan ja osa jää Rajamäki–Röykkä -tien varteen, josta on opistolle noin 500 metrin kävelymatka.

Opiskeluinfo koulutuksesta Kiljavalla to 14.2.19 klo 18:00
Tule opiston kodalle nauttimaan nokipannukahvit ja kuulemaan millaista on erä-ja luonto-oppaan työ ja millaista on opiskella erä- ja luonto-oppaaksi. Tilaisuuteen voi ottaa myös ystävän mukaan. Tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumisia 12.2. mennessä sähköpostilla pauliina.saarinen@kio.fi.

Hakeminen
Haku on päättynyt 24.3.2019, kiitos kaikille hakijoille.
Haku 2020 alkavaan koulutukseen alkaa joulukuussa 2019, jolloin avaamme tälle sivuille hakulomakkeen.

Opiskelijoiden valinta- ja haastattelupäivät eräopas koulutukseen 
Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella puhelinhaastatteluun. Haastattelut pidetään viikolla 14.
Haastatteluun valitut saavat viikon 13 lopulla sähköpostiinsa linkin, josta voivat valita itselleen sopivimman haastatteluajan.

Majoitus
Opistolla on mahdollisuus majoittua koulutuksen ajan. Majoitushinta 150 €/kk (2hh). Majoittuvien käytössä on pyykinpesukone, pieni yhteiskeittiö, opiston saunat, uima-allas sekä kuntosali.

Tiedustelut ja lisätietoja koulutuksesta
p. 09 2762 778 tai pauliina.saarinen@kio.fi tai
p. 050 568 7116 tai jouni.hamalainen@kio.fi

 

Opiskelijoiden kokemuksia 

 

Löydät eräopaskoulutuksemme myös;

www.facebook.com/erajaluontoopas

www.instagram.com/kio_eraopaskoulutus/

 

#eräopas #erä- ja luonto-opas #luonto #kio_eraopaskoulutus

Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia Eräopas eräopaskoulutus eräopas koulutus luonto opas eräopas aikuiskoulutus erä ja luonto-opas eräopas vaatimukset erä ja luonto opas eräopas kokemuksia